Könyvbemutató a Rendőrmúzeumban

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az érdeklődők számára 2018. február 21-én, szerdán kerekasztal-beszélgetés keretein belül mutatják be a megújult személyleírási rendszerről készített könyvet.

Számos tudomány- és szakterület együttműködésével, több éves kutató-, tervező- és alkotómunka eredményeképpen megújult a rendőrség személyleírási rendszere. Az Alfonz nevű rendszer biztosítja, hogy a lehető legnagyobb pontossággal, egységesen, minden részletre kiterjedően, könnyen kezelhető módon rögzítsék valakinek a tulajdonságait. A módszer alapját képző tudásanyag már nem csupán a rendőrök, hanem bárki számára elérhető könyv formájában.

A szerzők a személyleírás 130 éves történetének feldolgozása révén nyert tapasztalatokat figyelembe véve dolgozták ki az új személyleírási rendszert. A könyvben külön-külön fejezet foglalkozik a humánbiológiai jellemzőkkel – így a nem, az életkor, a testmagasság és testalkat, a testtartás és a színkomplexió kérdéskörével –, valamint a fej és az arc, a törzs és a végtagok, a különös ismertetőjelek, a beszéd, a viselkedés és az öltözék részleteivel, amelyek kidolgozására szakértőket kértek fel.

A mű elemi fontosságú és hasznosságú minden olyan szakma számára, amely személyleírás készítésével érintett, de közérthetősége, érdekes témája miatt bárki számára izgalmas lehet. 

A Személyleírás című könyv hivatalos bemutatója alkalmából 2018. február 21-én 16 óra 30 perctől a Rendőrmúzeumban (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) kerekasztal-beszélgetésre várnak minden – a téma iránt – érdeklődőt.

<< Vissza az előző oldalra