Magyar siker a V4-ek rendőreinek versenyén

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Bronzérmesek lettek a Magyarországot képviselő Békés megyei rendőrök Szlovákiában, a visegrádi országok közterületi támogató rendőri egységeinek szervezett megmérettetésen.

A visegrádi országok közterületi szolgálatot támogató, megerősítő rendőri egységeinek rendeztek meghívásos versenyt 2018. június 26. és 28. között Szlovákiában. Magyarország képviseletében az Országos Rendőr-főkapitányság a szakterület 2017-ben megrendezett országos bajnokságán győztes Békés megyei „Körös” Közterületi Támogató Alosztály csapatát nevezte be a megmérettetésre. A négyes felkészülését a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság lőkiképzője, Csomán János r. főtörzszászlós, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon pedig Göblyös Sándor r. százados segítette. A 10 csapat részvételével lezajlott verseny feladatai a rendőrök fizikai állóképességét és koncentrációs képességét is próbára tették. A különböző gyakorlatokat gyorsan, ugyanakkor pontosan kellett végrehajtaniuk. Jelentős erőnléti megterhelés után, illetve mozgó járműből is lőttek különböző célpontokra. A kitett lehetséges célok közül másodpercek alatt kellett kiválasztaniuk azokat, amelyekre lövést lehetett leadni.

Békés MRFK Körös KTA

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Közterületi Támogató Alosztályának vezetője, Ágota László r. őrnagy vezetésével versenyző csapat mind az öt helyszínen, az akadálypályákon és a lőgyakorlatokon is jól teljesített. Az összesített pontszámok alapján a Névery Gyula r. törzsőrmester, Baukó Balázs r. törzsőrmester, Körömi Ferenc r. törzsőrmester és Ács Richárd r. törzsőrmester alkotta magyar egység a harmadik helyen végzett. 

<< Vissza az előző oldalra