Ünnepélyes épületátadás Miskolcon

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az objektum korszerű elhelyezési feltételeket biztosít a Miskolcon és térségében szolgálatot teljesítő készenléti rendőröknek.

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár 2019. május 16-án ünnepélyes keretek között átadta a Készenléti Rendőrség létszámának 3000 fővel történő bővítése kapcsán megvalósult, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály és a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztály (Miskolc) állományának elhelyezésül szolgáló új épületet.

 

Az épületben találhatóak irodák, fegyverszobák, raktárak, teakonyhák, elsősegélyszoba, egy közel 100 m²-es kondicionálóterem, és az állomány pihenését szolgáló 113 – egyenként mintegy 18-20 m² hasznos alapterületű – körlet. Minden körlet minikonyhával felszerelt és vizesblokkal rendelkezik.

 

Az objektumban helyet kapott egy olyan kihallgató szoba is, amely az új büntetőeljárásról szóló törvény előírásaira figyelemmel távmeghallgató helyiségként is működik majd. A bűnüldözési osztály részére kialakított épületrész teljes mértékben megfelel a minősített adat védelmére vonatkozó jogszabályi feltételeknek.

<< Vissza az előző oldalra