Foglyul ejtették a rokonokat

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Rendőrök szabadították ki egy család három tagját a rokonaik fogságából Kiskőrösön. A börtönből egy hete szabadult helyi Gy. Miklós (42) és társai a gyanú szerint egy állítólagos tartozást akartak behajtani a sértetteken.

A kiskőrösi Gy. Miklós február 22-én szabadult a nagyfai börtönből, ahol négy évig ült zsarolás, csalás, magánokirat-hamisítás és könynyű testi sértés miatt, feltételesen helyezték szabadlábra. Az ünneplés után a férfi pénzt kért családjától, hogy vásároljon magának ezt-azt. Családtagjai közölték vele, nincs pénz, mert 43 éves sógora egy részét kölcsönkérte, a másik részét pedig a családi ékszerekkel együtt ellopta. Szerintük összesen több mint hárommillió forintnyi érték vándorolt így a rokonhoz.

 

Az állítólagos kölcsönök listája

 

– A nyomozás adatai szerint február 26-án Gy. Miklós az öccsével, Gy. Józseffel (33) és unokatestvérükkel, Sz. Krisztinával (44) – az állítólagos lopások egyik szemtanújával – átment a szomszédjához, hogy visszaszerezze értékeit – ismertette az esetet Árvai Edina főtörzsőrmester, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – Kérdőre vonták a sógort és 34 éves feleségét, majd erőszakkal átráncigálták őket a házukba, belülről bezárták az ajtót, és bántalmazták a házaspárt. Gy. Miklós közölte velük: az életükkel játszanak, ha nem kapja vissza az értékeit, ő azokért sokat ült.

 

Árvai Edina főtörzsőrmester

 

A házaspár elmondása szerint Gy. Miklós előbb tűzifával ütlegelte sógorát, majd nekilökte egy üvegasztalnak, amely öszszetört, szilánkjai átvágták a sértett térdhajlatát. A vallomások szerint míg Gy. Miklós és Gy. József ütlegelte a sógoráékat, Sz. Krisztina folyamatosan szidta a sértetteket, biztatva a két férfit, öljék meg őket. Később kitalálta, vigyék oda a házaspár rokonait is. Gy. József ment el értük, ezalatt Gy. Miklós egy késsel hadonászva tovább fenyegetőzött.

– Amikor Gy. József megérkezett a két hozzátartozóval, sógora kikiabált a házból, hogy fussanak el, és hívjanak rendőrt – folytatta Árvai főtörzsőrmester. – Egyiküket belökték a házba, másikuknak sikerült elszaladnia, azonnal telefonált a rendőröknek. Gy. Miklósék csak a járőrök megjelenése után engedték ki a házaspárt és rokonukat a házból. A rendőrök a helybeli Gy. Miklóst, Gy. Józsefet és Sz. Krisztinát a helyszínen elfogták, és előállították őket a kapitányságra.

A sértettek állítják: ők semmit nem loptak. Kértek ugyan pénzt a börtönben ülő férfi családjától, de nem annyit, amenynyit rajtuk követeltek. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Gy. Miklós, Gy. József és Sz. Krisztina ellen. A bíróság február 28-án elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását és Sz. Krisztina házi őrizetét. Az ügyészség fellebbezése folytán március 10-én a nő is előzetes letartóztatásba került. 

D. O.

FOTÓ: VEZDA, B.-K. MRFK, REPRÓ: A. I.

<< Vissza az előző oldalra