Kiszabadították a rettenet házából

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Bántalmazás nyomai borítják annak a 27 éves nőnek a testét, akit unokatestvére házából menekítettek ki a bonyhádi zsaruk. Rokonát és annak élettársát előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A segélyhívó számon érkezett bejelentés február 27-én délután a rendőrségre: fogva tartanak egy nőt Mucsiban. A bonyhádi járőröket küldték a megadott címre.

– A kollégák bejutottak az udvarra, az ablakon benézve látták, hogy van benn valaki, ám hiába kopogtak, csengettek, kiáltottak, nem nyitott ajtót – ismerteti Nesz János alezredes, a Bonyhádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A járőrök az ügyeletestől azt az utasítást kapták, várják meg, amíg a ház tulajdonosai közül valaki hazaér.

 

Nesz János alezredes

 

– Láttunk az udvaron friss keréknyomokat, az ügyeletes mondta, várhatóan német rendszámú gépkocsival közlekednek a ház lakói – veszi át a szót Ambrus Gábor törzsőrmester, járőrvezető. – Majdnem 20 óra volt, amikor megérkeztek. Igazoltattuk őket, és megkérdeztük, hol van az a nő, aki még ott lakik. Azt mondták, nem tudják, majd tagadták, hogy lenne valaki a házban. Amikor közöltük velük, hogy mi láttunk bent egy nőt, és bemegyünk velük együtt, megnézzük, ki az, rendkívül idegesen reagáltak, de nem akadályozták meg a bejutásunkat.

Ambrus Gábor és Fejős Béla törzsőrmesterek szabadították ki a nőt

 

– Rettenetes állapotban találtunk az egyik szobában egy nőt. Feje tele volt sérülésekkel, remegett, láthatóan nagyon le volt gyengülve – folytatja Fejős Béla törzsőrmester, járőr. – Hiába kérdeztük, semmire nem válaszolt, végül kikísértük a szolgálati gépkocsiba. Ott már közölte: mindent elmond, ha abba a házba soha többé nem kell visszamennie. Megígértük neki. Ezután elmondta: a szomszédos Kurdon élt, tavaly ősszel ő kérte, hogy fogadja be a házába unokatestvére, D. Alexandra (23) és a vele élő L. György (36). Januárban Németországba ment velük, mert azt ígérték, takarítói állást kap, kint azonban veréssel, erőszakkal prostitúcióra kényszerítették, hazatérésük óta pedig fogva tartották a házban. A sértett szerint unokatestvére is bántalmazta, mindennap verték.

A járőrök elfogták L. Györgyöt és D. Alexandrát, és az erősítésként érkező kollégáikkal előállították őket a Bonyhádi Rendőrkapitányságra. Előtte mentőt kértek a sértetthez, a nem éppen kezdő mentőápoló kijelentette: ilyen durva, egész testre kiterjedő bántalmazási sérüléseket még nem látott pályafutása során.

 

     

A sértett elmondta: minden nap verték

 

– A sértettet a mentők a dombóvári kórházba vitték. Vizsgálónk még aznap tanúként kihallgatta. Közben a mucsi házban helyszíni szemlét és házkutatást tartottunk, a faluban tanúkat kerestünk és hallgattunk ki, amiben a dombóvári nyomozók is sokat segítettek – teszi hozzá Nesz alezredes. – Találtunk szem- és fültanúkat, akik látták vagy hallották, amint a gyanúsítottak fenyegették, bántalmazták a sértettet, és olyanokat is, akiknek beszámoltak a kalandjaikról.

Amikor elmentünk a házhoz, kijött D. Alexandra apja, aki a nő ötéves fiára vigyáz. Nem tudta, miért vitték el a nyomozók a lányát és élettársát. Amikor megmondtuk, mivel gyanúsítják őket, megdöbbent. Azt mondta, a gyermek nagyon hiányolja, várja haza az édesanyját, most aztán gondban van, mit mondjon neki.

 

D. Alexandra apja döbbenten hallgatta, mivel gyanúsítják a lányát

 

A bonyhádi kapitányság sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének, súlyos testi sértés bűntettének és kerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást L. György és D. Alexandra ellen, a bíróság március 2-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. 

TAKÁTS

FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ, RENDŐRSÉG

<< Vissza az előző oldalra