Lekottázták a zeneboltot

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Fütyülsz az utcáról, lejönnek hozzád, pénzt adsz, aztán az ablakból kidobják a bódítószert. A zsaruk kifigyelték az értékesítési módszert, bezárták a zeneboltot.

A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportja olyan információkhoz jutott, amelyek szerint új értékesítési módszerrel nyílt bódítószert áruló lakásbolt egy józsefvárosi bérházban. Az árusok igen óvatosak voltak.

 

– Megfigyeléseink szerint egy első emeleti lakásból részben az ablakon keresztül folyt a kereskedés – mondta Szilágyi Zoltán főtörzszászlós, az akciócsoport vezetője. – A vevő a nyitott ablak alatt sétált az utcán, és felfütyült, ez volt a jel. Valaki lejött hozzá, a kapualjban a vevő átadta a pénzt, pár perc múlva pedig vagy lehozták és az utcán megkapta az anyagot, vagy nemes egyszerűséggel ledobták neki az ablakból.

 


Legális jövedelmük nincs, pénzük van

 

 

A zsaruk április 20-ára megtudták, feltehetően  zenét, új pszichoaktív szernek minősülő anyagot árulnak a lakásból. A nyomozás adatai szerint a rendelést egy Vera becenevű nőnek kellett leadni, ő küldte le az utcára a pénzt begyűjtő férfit, majd ő dobta le az árut. A zsaruk bizonyítékként videofelvételeket készítettek, majd április 20-án 11 órakor rajtaütöttek az árusokon.

 


25 zacskóban összesen 308,8 gramm bódítószer volt

 

A lakásban elfogtuk a budapesti J.-né S. Veronikát (34) és élettársát, Cs. Lajost (28). A házkutatás során huszonöt műanyag tasakban összesen 308,8 gramm kristályos, valamint növényi törmelékes anyagot, az elsődleges szakértői vélemény szerint új pszichoaktív anyagot foglaltunk le. Pontos összetételének és hatóanyag-tartalmának megállapítására igazságügyi vegyész szakértőt rendeltünk ki – folytatta a főtörzszászlós.

 

 

A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a pár ellen. Cs. Lajos beismerte, J.-né S. Veronika tagadta a bűncselekmény elkövetését. A bíróság április 22-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.       

 

D. O.

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY

<< Vissza az előző oldalra