Letartóztatták a brutális triót

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Egy nap alatt kiderítették a BRFK nyomozói, kik vertek agyon egy 33 éves férfit április 1-jén a józsefvárosi Népszínház utcában, egy sörözőben. Kettőt elfogtak, utána a harmadik jobbnak látta feladni magát.

A Budapest VIII., Népszínház utcában, egy pincehelyiségben kialakított sörözőben italozott április 1-jén délután a fővárosi B. István (28), R. Tamás Kálmán (33) és L. Károly (43), amikor betért ismerősük, egy 33 éves budapesti férfi. B. István és R. Tamás Kálmán számon kért rajta egy mobiltelefont, összeszólalkoztak, ami verekedésbe torkollott. Tanúk szerint L. Károly is beszállt a sértett ütlegelésébe.

 


Itt verték halálra az áldozatot

 

– A három férfi nem válogatott, minden kezük ügyébe kerülő eszközzel püfölték az áldozatot, akinek életét a pultos értesítésére érkező mentők sem menthették már meg – ismerteti az esetet Király Attila főtörzsőrmester, a BRFK életvédelmi osztályának nyomozója. – Az elkövetők elmenekültek a helyszínről. A sörözőben meghallgattuk a tanúkat, tőlük tudtuk meg, hogy egy telefon miatt tört ki a verekedés. Az áldozat támadóiról személyleírást kértünk, majd megosztottuk a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság térfigyelő szolgálatával és a BRFK bűnügyi bevetési osztály munkatársaival, akik azonnal pásztázni kezdték a környéket, több embert igazoltattak és átvizsgálták ruházatukat.

 


Nyom lehet minden tárgyon

 

Nagy segítségére volt a nyomozóknak egy VIII. kerületi zsaru, aki április 2-án reggeli szolgálatba lépésekor értesült a történtekről, és emlékezett rá, hogy előző nap este hazafelé tartva a Budapest VIII., Berzsenyi utcánál fölfigyelt három férfira, akik hangosan vitatkoztak valamin. Egyiküket, R. Tamás Kálmánt felismerte, korábban intézkedett már vele szemben.

 


Király Attila főtörzsőrmester: Hiába bujkáltak, elfogtuk őket

 

– Elkértük a környék összes kamerájának felvételét. Egyiken látszott, hogy a kocsmából sietve távozó férfiak a Berzsenyi utca felé menekültek el, közben L. Károly kifordítva vette fel a pulóverét – folytatja a nyomozó. – Egy másik felvételről kiderült, a három férfi a sörözőbe menet egy zöld Opel vezetőjével beszélgetett. Kiderítettük, az autó B. Istvánhoz köthető, az egyik támadó személyleírása illett rá. A harmadik támadót úgy azonosítottuk, hogy a Berzsenyi utca egyik házában körbekérdeztük a lakókat, ismernek-e a személyleírásnak megfelelő férfit. Többen is L. Károlyt nevezték meg.

 

A zsaruk egyik férfit sem találták a lakhelyén. Körözést adtak ki ellenük, mellette visszatérően ellenőrizték, hazatértek-e, végigjárták a rokonaikat, ismerőseiket, szemmel tartották azokat, akiknél megpróbálhattak elrejtőzni.

 

– Az adatgyűjtés során megtudtuk, milyen autóval közlekedik B. István és R. Tamás Kálmán – mondja Király Attila. – Április 10-én délután a Budapest VIII., Kerepesi úton haladtak, amikor a forgalmi torlódást kihasználva rajtuk ütöttünk. Kihallgatásukon beismerő vallomást tettek. Elmondták, az agyonvert férfi B. István költözködésekor segített nekik, és gyanújuk szerint a pakolás közben elemelte B. István mobiltelefonját, aki ezt kérte rajta számon a kocsmában. Az áldozat állítólag flegmán válaszolt, ezen húzták fel magukat annyira, hogy nekiestek, L. Károly pedig csatlakozott cimboráihoz. Azt is elárulták, hogy barátoknál, rokonoknál, illetve vidéken, egy lakatlan házban bujkáltak.

 

L. Károly április 15-én önként megjelent a BRFK-n. Kihallgatásán nem tett vallomást, csak annyit mondott, bement volna korábban is, csak az ügyvédje nem ért rá. A három férfi ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság elrendelte április 13-án B. István és R. Tamás Kálmán, április 16-án L. Károly előzetes letartóztatását.

FERENTZI TÜNDE

FOTÓ: SEBESTYÉN JENŐ

<< Vissza az előző oldalra