Máramarosiak Szolnokon

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Évek óta közös járőrszolgálatot tartanak a turistaszezonban a szolnoki és a román zsaruk.

Két máramarosi rendőr augusztusban egy hétig dolgozott a jászkun utakon és strandokon. A román turisták, autóvezetők ellenőrzésében és tájékoztatásával segítették magyar kollégáikat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Me­gyei Rendőr-főkapitányság (J.-N.-SZ. MRFK) és a Máramaros Megyei Rendőr-főkapitányság hosszú évek óta tartó együttműködésének köszönhetően az idei turisztikai idényben újra két romániai rendőr segítette a szolgálat ellátását augusztus 13–19. között.

– Székely Vasile körzeti megbízott és Tracec László közrendvédelmi járőr, a Máramarosszigeti Rendőrkapitányság munkatársai magyarországi hivatalos tartózkodásuk alatt aktívan részt vesznek a közös közúti ellenőrzésekben – magyarázta Kovács Ágnes őrnagy, a J.-N.-SZ. MRFK sajtóreferense. – Nagy segítséget nyújtottak a román állampolgá­rokkal kapcsolatban felmerülő intézkedések hatékony végrehajtásában, valamint a nyelvi nehéz­ségek leküzdésében. A delegált rendőrökkel a 4-es főút megyét átívelő, balesetveszélyes szakaszán találkozhattak a közlekedők. Intézkedési jogkör nélkül nyújtottak támogatást magyar kollégáiknak, ami a baleset-megelőzés szempontjából rendkívül hasznosnak bizonyult.

A román rendőrök betekintést nyerhettek a J.-N.-SZ. MRFK közlekedésrendészeti osztály, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Szolnoki Rend­őrkapitányság munkájába is. A szakmai tapasztalatcserére nemcsak a közös szolgálat, hanem a szabadidős programok is lehetőséget adtak. A járőrpár már jelezte, jövőre is szeretnének együtt dolgozni a szolnoki zsarukkal.


VÉGH ATTILA
FOTÓ: RENDŐRSÉG

<< Vissza az előző oldalra