Tetten érték a drogboltost

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Többnapos felderítés után, szervezett akcióban értek tetten a józsefvárosi zsaruk egy férfit, aki marihuánát árult a lakásából. Épp magára akarta zárni a rácsos, dupla záras ajtót, amikor a jó időzítéssel érkező nyomozók elfogták.

Megtudták a józsefvárosi zsaruk, hogy valaki erős hatású marihuánát terjeszt a Budapest VIII., Kálvária utca és Kőris utca környékén.

 

– Nagy területről van szó, számos tömbházzal. Háromnapos adatgyűjtés után leszűkítettük a kört a Kőris utcára, majd egy házra, miután a kapuja közelében több, általunk ismert drogfüggő fiatalt láttunk. Ez árusításra utalt, de még nem tudtuk, hogy a húszlakásos, emeletes bérház melyik lakása rejti a fűboltot – mondta Nagy Béla zászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

 

Három rendőr március 5-én éjjel elrejtőzött a közelben, ahonnan rálátott az épület körfolyosóira. Két zsarupáros egy-egy autóban a környező utcákban körözött, Szilágyi Zoltán főtörzszászlós pedig a ház kapualját pásztázó kamera képeit figyelte. Reggel kilenckor az egyik lakásba becsöngetett egy férfi. A csengetésre kinyílt az ajtó, a házigazda kis csomagot adott át a látogatónak, aki fizetett, majd becsukódott a rács. A vevő személyleírását az elrejtőzött zsaruk megadták autós kollégáiknak.

 

– Megvártuk, míg elhagyja a Kőris utcát, majd megállítottuk a budapesti B. Istvánt (25) – magyarázta Bartus Zoltán főtörzsőrmester, aki Kocsis Sándor zászlóssal várt a jelzésre. – Nem találtunk nála semmit, előállítottuk a kapitányságra, ahol alaposabb vizsgálat következett. Meg is lett a kábítószer: az alsónadrágjába rejtette.

 

A következő vásárló ismerős volt Bánfi Imre törzszászlósnak:

 

– A budapesti M. Milán (24) már vádlott egy kábítószeres bűncselekményben, a vádirat szerint egy bérlakásban szintetikus drogot kotyvasztott. Amint meglátott minket, eldobta a marihuánát, ellenállt az intézkedésnek, meg kellett bilincselnünk.

 


Lövedékálló mellényt vettek fel a zsaruk

 

A zsaruk úgy döntöttek, a következő vásárlónál rajtaütnek a drogáruson. Jól kellett időzíteni, mert az eladó óvatos volt, csak pár másodpercre nyitotta ki az ajtót, amíg kiszolgálta a vevőt. Amikor Nagy Béla zászlós látta, hogy újabb fiatalember csönget be a rácsos ajtajú lakásba, elhangzott a rádióban az utasítás: „Ütés!” A ház előtt készen álló zsaruk fegyverrel a kézben rohantak az első emeleti lakás felé, azt kiáltva: „Rendőrség! Mindenki feküdjön le a földre!” A helyszínt a rejtekhelyről szemmel tartó Hász Gergő őrmester és Fazekas Gábor százados, Hatházi Sándor törzsőrmester, vizsgálók is megérkeztek, porosan, pókhálósan. A vevőt, a budapesti Cs. Dávidot (22) a folyosón fogták el, közben a lakás konyhájában megbilincselték a drogárusításon tetten ért L. Krisztiánt (23).

 


L. Krisztiánt a konyhában bilincselték meg

 

 


Cs. Dávidot a folyosón fogták el

 

A nyomozók megtalálták a konyhában a fűbolt árukészletét, több mint fél kiló, az elsődleges szakértői vélemény szerint igen magas hatóanyag-tartalmú marihuánaszármazékot. A szobában a fiókokból előre becsomagolt, pár grammos kábítószeradagok kerültek elő, továbbá találtak a lakásban az akcióra lövedékálló mellényt öltő nyomozók egy flóbertpisztolyt is. A helyszínbiztosításra küldött, a kerületben megerősítő szolgálatot ellátó készenlétis járőröknek is akadt dolga: ellenőrizték a lakáshoz érkezőket, akik akkor értesültek a fűbolt bezárásáról.

 


Előkészített adagok

 


Az elfogás után érkezőket a készenlétis járőrök ellenőrizték

 

A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság L. Krisztián ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság március 8-án elrendelte előzetes letartóztatását. B. Istvánt, M. Milánt és Cs. Dávidot kábítószer birtoklása vétségével gyanúsítják, szabadlábon védekeznek.    D. O.

FOTÓ: ERDEI MIHÁLY

<< Vissza az előző oldalra