Tettenérés

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Zsaru Magazin

Szervezett akcióban, tettenéréssel fogtak el az Ózdi zsaruk március 11-én egy zsaroló párost. A nyomozás adatai szerint uzsorakölcsönnel sakkban tartották és halálosan megfenyegették egyik rokonukat.

A 44 éves ózdi sértett feljelentése szerint 2014 májusában kölcsön kért 28 ezer forintot a testvérétől. Állítása szerint akkor még nem tudta, hogy kamatostul kell visszafizetnie.

– A nyomozás adatai szerint fivére minden hónapban, segélyosztáskor ötvenezer forintot követelt a sértettől a tartozás fejében – ismertette az ügy részleteit Barta Gábor törzszászlós, az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója. – A sértett elmondta, ha nem tett eleget a követelésnek, V. Tibor (54) azzal ijesztgette, hogy megöli. Az asszony vallomása szerint a fenyegetések hatására minden hónapban átadta a követelt összeget. 2015 januárjáig 400 ezer forintot fizetett ki bátyjának a kölcsönért.

 

   

Pillanatok alatt megbilincselték az autóban ülő férfiakat

 

Miután V. Tibor február 23-án délután telefonon megfenyegette, a nő végső elkeseredésében feljelentést tett a rendőrségen. Elmondása szerint a férfi azzal riogatta, hogy karddal fogja felszabdalni, ha nem fizet ismét ötvenezret.

– A feljelentő sms-t írt bátyja fiának: mondja meg az apjának, ne fenyegesse őket. Erre ifjabb V. Tibor (27) megtorlást helyezett kilátásba – folytatta a nyomozó. – A sértett feljelentésében elpanaszolta, hogy anyagilag teljesen ellehetetlenült, családjával folyamatosan nélkülöznek. Kérésünkre március 11-én 15 órára beszélt meg találkozót a fivérével Ózdon, hogy átadja a kért összeget.

Ifjabb V. Tibort otthon fogták el

 

A rendőrök is ott voltak. Miután a nő átadott egy borítékot a kocsival érkező V. Tibornak, az ózdi zsaruk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk közterületi támogató alosztályának munkatársaival pillanatok alatt elfogták az autó anyósülésén V. Tibort és sofőrjét. 15 óra 5 perckor ózdi lakásukon ifjabb V. Tibor csuklóján is zárult a bilincs. A házkutatás során pénzt foglaltak le a nyomozók a családtól.

Barta Gábor törzszászlós: A sértett végső elkeseredésében tett feljelentést

 

Mindhárom férfit előállították a városi kapitányságra, ahol a sofőrről kiderült, semmiről sem tudott. Apa és fia ellen élet vagy testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Szabadlábon védekeznek.     

KNÁB IMOLA

FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ, RENDŐRSÉG

<< Vissza az előző oldalra