A megsüllyedt autója buktatta le

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök elfogták azt a 26 éves férfit, aki több alkalommal lopott fát egy alsónánai erdőből. Az utolsó alkalommal a lopott fával megrakott kocsijával megsüllyedt a sáros úton, akkor érték tetten, amikor egy másik autóval akarta a fát elvinni.

Egy szekszárdi férfi tett bejelentést 2021. november 9-én, hogy az Alsónána határában levő erdőből a korábban általa kivágott fát ismeretlen tettes a helyszínen feldarabolta és ellopta. A bejelentést követően a szekszárdi és a bátaszéki rendőrök az erdőterület szélén levő úton egy sárban megsüllyedt Fordot találtak, mely tele volt fával. Miközben az egyenruhások adatgyűjtést végeztek a helyszínen, egy sofőr jött arra Alfa Romeoval.

kép

Igazoltatása során kiderült, hogy ő a tulajdonosa a megsüllyedt autónak is. A 26 éves alsónánai férfit ezt követően előállították. Elszámoltatása során elismerte, hogy már több alkalommal is visszament az erdős területre, ahol az ott kivágott fát összedarabolta, majd hazaszállította. Elmondta, hogy tetten érése előtt is fát lopni volt, de az autója elsüllyedt a saras úton, ezért a másik kocsijával ment vissza, hogy a fát átpakolja a lerobbant járműből, és hazavigye.

kép

A nyomozók a tolvaj otthonában tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét lefoglalták. A rendőrök más bűncselekményből származó szőlőkarókat is találtak, melyekről a férfi elismerte, hogy azokat is úgy lopta el egy másik helyről.  

A fatolvajnak lopás vétség elkövetése miatt kell felelnie.

<< Vissza az előző oldalra