Biztonság Hete

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szeptember 20-26. közötti programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedési helyzetek kockázataira.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködésben 2017 óta szervezi a baleset-megelőzési témájú projekteket, a programsorozat kapcsán már több ezer gyermek vett részt a különböző rendezvényeken.

Az idén szeptember 20-án kezdődő Biztonság Hete témahét átfogó módon kívánja felhívni a figyelmet a biztonságra, amelyet jól jelképez az együttműködő partnerek sokszínűsége (többek között a Magyar Autóklub, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Magyar Vöröskereszt, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

A témahét a biztosítás világnapjához, valamint a ROADPOL, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózat által 2021-ben meghirdetett ROADPOL Safety Days ( Közlekedésbiztonsági Napok) kapcsolódik, melynek célkitűzése, hogy a közlekedési balesetek ne követeljenek halálos áldozatokat.

2021-ben a programsorozat szeptember 20-tól 26-ig tart, országos szintű programokkal. A Biztonság Hete megnyitó és központi eseményének helyszíne a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt, ahol ugyanekkor nyílt meg a Biztonság Hete Expo kiállítás.

<< Vissza az előző oldalra