Kétkeréken indult a tanév Dabason

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendhagyó tanévnyitó a rendőrség tanévkezdési kampányának kiemelt eseménye volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB), Dabas város önkormányzata és a KTM Centrum Kétkeréken indul a tanév címmel rendhagyó tanévnyitót szervezett Dabas főterén 2021. szeptember 4-én.

Az új tanév első szombatján tartott rendezvényen a megjelent családoknak, kicsiknek és nagyoknak Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a kerékpáros közlekedés jelentőségéről, fejlődési lehetőségeiről, a kerékpárral közlekedők biztonságának fontosságáról beszélt.

Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője a tanévkezdeti rendőri feladatok részletezése mellett elmondta, hogy az ORFK–OBB a 2021/2022. tanévben megelőzési tevékenysége során a kerékpárosok közlekedésbiztonságára fókuszál. Ezért is került sor erre a közösségi programra, amelynek célja, hogy a tanév kezdetével egy időben felhívja a kétkeréken közlekedők figyelmét a közlekedésbiztonság és a baleset-megelőzés fontosságára.

Az egész napos, minden korosztálynak aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosító rendezvényen valamennyi kétkerekűvel (futó bicikli, kerékpár, roller, elektromos roller, motorkerékpár) közlekedők számára vetélkedőket, ügyességi versenyeket tartottak.  A színpadon változatos előadásokat, zenés műsorokat, koncerteket láthattak. A katasztrófavédelem munkatársai látványos tűzmegelőzési bemutatót és népszerű emelőkosaras városnézést tartottak.  Interaktív játékok, közlekedésbiztonsági szimulátorok, KRESZ park, bűnmegelőzési programok aktivizálták a jelenlévőket. Karitatív tevékenységre is lehetőség nyílt – vért adhattak az arra vállalkozók.

A rendezvény délutánján hagyományteremtő céllal megrendezték a Nagy Dabasi Gurulást, ahol minden korosztály bármilyen kétkerekű járgánnyal részt vehetett. Együtt bicikliztek a családok, számos kerékpár, roller, segédmotoros kerékpár és nagy motor vett részt a gurulásban. 

<< Vissza az előző oldalra