Police Coffee Kunszentmiklóson

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós szakemberei egy finom kávé mellett adtak bűnmegelőzési tanácsokat a település polgárainak.

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee elnevezésű bűnmegelőzési program következő, Bács-Kiskun megyei állomása Kunszentmiklós volt. A biztonságukért tenni akaró, érdeklődő városlakókkal 2020. június 26-án délelőtt találkoztak a főkapitányság vagyonvédelmi szakelőadói és a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós tisztje.

A rendőrök a helyi piactéren kialakított standnál, később a forgalmas Kunság Áruház előtt várták az érdeklődőket, és frissen főzött kávé mellett adtak bűnmegelőzési tanácsokat az áldozattá válás megelőzése, a bűncselekmények elkerülése érdekében. Javaslataikat szinte minden témában különféle színes kiadványokkal egészítettek ki.

A rendőrség munkatársai kötetlen beszélgetés közben hívták fel a megjelentek figyelmét a trükkös lopások és csalások, lakásbetörések, gépkocsi feltörések, az idősek sérelmére elkövetett különféle bűncselekmények – kiemelten az ún. „unokázós” csalások – megelőzésének lehetőségeire.

Külön kitértek az nyaralni utazókra leselkedő veszélyekre: elmondták, hogy az internetre naponta feltöltött fényképek milyen veszélyeket hordoznak magukban, illetve ilyenkor is miért fontos a vagyonvédelem, és ez hogyan valósítható meg.

 

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Lakását, gépkocsiját minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik el!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárat, biztonsági láncot, használjon elektromos ajtóéket!  
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt! Nagyobb értékű, nem mindennap használatos ékszereit helyezze biztonságba, lehetőleg széfbe!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Értéket soha ne hagyjon az autóban, még a csomagtartóban sem! A tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyithatja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is.
  • Ha ismeretlen személy hivatalos jellegű ügyintézésre hivatkozva érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, kérdéses esetben telefonon érdeklődjön a megbízónál az ügyintézés valóságalapjáról. Hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízására hivatkozva kéri azt Öntől!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymásra!
  • Amennyiben nagy tömeget vonzó rendezvényen tartózkodik, fokozottan figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül! Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen, zárható táskában tartsa!
<< Vissza az előző oldalra