Bűnmegelőzés a nyíregyházi karácsonyi forgatagban

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhely adventi vásárában már az első gyertyagyújtáson prevenciós stand várta az érdeklődőket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. november 28-án a nyíregyházi adventi vásáron, már az első gyertyagyújtáson prevenciós standdal várták az ünnepre készülő lakosságot. Ezúttal az év végi ünnepekhez kapcsolódó tipikus bűncselekmények veszélyeire, és azok megelőzésének lehetőségeire hívták fel az érdeklődők figyelmét. Standjuk látogatóit kávéval és forró csokival kínálták, a gyerekeknek pedig szaloncukrot és színezőt ajándékoztak.

Decemberben még számos alkalommal találkozhatnak majd a rendőrség prevenciós munkatársaival a karácsonyi forgatagban, hogy minél több embert szólíthassanak meg tanácsaikkal annak érdekében, hogy az ünnepi készülődésüket áldozattá válás ne árnyékolja be.

Tanácsok       

  • Az ünnepi vásárláshoz ne vigyen magával a szükségesnél több készpénzt.
  • A bankkártyás fizetés biztonságos, de semmi esetre se tegye kártyája mellé a PIN kódot.  
  • A pénztárcát, készpénzt, bankkártyát, zárható belső zsebben, vagy maga előtt tartott, testközelben viselt táskában, esetleg felcsatolt övtáskában hordja.
  • Az ünnepek alatt is fogadja kellő óvatossággal a különböző házalókat, adománygyűjtőket.

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy hozzátartozója bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívóján.  

<< Vissza az előző oldalra