Bűnmegelőzés a Tapolcai Nyugdíjas Klubban

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési előadói a helyi Nyugdíjas Klub tagjainak tartottak prevenciós foglalkozást 2021. szeptember 22-én.

A programon a rendőrök az idősebb korosztály áldozattá válásának megelőzése érdekében főleg a vagyon elleni jogsértésekre és azok megelőzésére hívták fel a figyelmet. Tájékoztatást adtak a trükkös és besurranó tolvajok módszereiről, elmondták, hogy a bejárati ajtókat akkor is zárják belülről, ha a lakásban tartózkodnak, és ne hagyják felügyelet nélkül a szellőztetésre kinyitott ablakokat sem. Felhívták a figyelmet arra, hogy idegeneket ne engedjenek be az otthonaikba, ne adjanak, ne utaljanak pénzt nekik, akkor sem, ha azok a felkeresett személy valamely családtagjának bajba jutására hivatkoznának. Az egyenruhások az online vásárlások kapcsán azt javasolták a megjelenteknek, hogy válasszák a leinformálható, megbízható eladókat és ne utaljanak előre vételárat.

Végül kérték az időseket, hogy amennyiben bármilyen jogsértés éri őket, vagy gyanús idegent, járművet észlelnek otthonaik közelében, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy 112 ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámon.

<< Vissza az előző oldalra