Kiállok érted Tatabányán is

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzés jegyében megtartott rendezvényen közel százan vettek részt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya az Országos Rendőr-főkapitányság közreműködésével szervezte meg a “Kiállok érted” című előadást Tatabányán, a KPVDSZ Művelődési Házban 2020. január 21-én. A színdarabot a Láthatáron Csoport mutatta be.   

Az ORFK részéről Barabás Ildikó rendőr alezredes köszöntötte a megjelenteket, a rendezvényt Csonkáné Huszár Anita rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője nyitotta meg.

Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja. A történet lányokról szól, akik szegénységben nőnek fel és durva környezetben ismerkednek a világgal, amelyben kevés szeretet és figyelem jut nekik.

A szervezők célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire, az áldozattá lehetőségeire, valamint, hogy a diákok érzékenyebbé és nyitottabbá váljanak az előadásban felmerülő fontos társadalmi problémákra.

A programon közel 100 fő vett részt, akik a megyében gyermekotthonokban élő, potenciálisan veszélyeztetett állami gondozott fiatalok és kísérőik voltak.   

<< Vissza az előző oldalra