Lezárt akta: esélyt sem hagytak a menekülésre

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A 21 éves gyanúsított 58 szúrással, illetve vágással végzett 73 éves áldozatával tavaly. A Pest megyei vizsgálók a napokban adták át a nyomozati iratokat az ügyészségnek.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, hozzátartozója talált rá 2021. május 30-án este az idős férfi holttestére. Először csak a vért látta, majd a spejzbe lépve szembesült halott édesapja látványával. A monori utcát rövid idő alatt rendőri egységek lepték el. Az egyenruhások a helyszínt lezárták és biztosították, a nyomozók egy része végig látogatta a környéken lakókat, adatolt, a bűnügyi technikusok pedig lépésről lépésre haladva, nyomokat kutatva és rögzítve közeledtek a spejz felé.

A helyszíni intézkedések még javában tartottak, amikor néhány órával később a rendőrök már gyanították, kit kell elszámoltatniuk. Az akkor 20 éves K. Róbertet azonban hiába keresték minden lehetséges címen - elfogatóparancsot adtak ki ellene. Miközben visszatérően ellenőrizték rokonait, ismerőseit, 2022. június 1-jén 2 óra 20 perckor egy monori járőr jelentette: elfogta. Gépkocsizó járőrszolgálatot látott el, amikor a 4-es főúton egy távolsági fényszóróját lekapcsoló járművet vett észre szemből, amelynek egyik izzója nem működött. Megállította, igazoltatta a sofőrt, majd felismerte az anyósülésen utazó K. Róbertet.

Az előállított férfit kihallgatták, beismerő vallomást tett. Azt állította, 2021. május 29-én délután összeveszett az idős férfivel, aki rátámadt, ő csak védekezésképp szúrta meg többször egy sniccerrel. Áldozata testét bevonszolta a spejzbe, újságpapírokat, és szemeteszsákot dobált rá, majd hozzátette: „bepánikoltam és menekültem onnan, aztán elvittem az autóját” - előtte azért magához vette a sértett mobiltelefonját és tárcáját, majd bezárta a bejárati-, és a teraszajtót.

Vérrel borított ruháját a közeli erdőben elégette, ahogy a nyugdíjas kocsiját is ott hagyta összetörve és egész éjszaka - otthonát elkerülve bolyongott.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértő a támadáskor aktívan védekező áldozat testén 58 szúrt, illetve vágott sérülést talált: hármat az arc bal oldalán, ötöt az arc jobb oldalán; a nyak felső, illetve alsó harmadában 2-2-t; a nyak középső harmadában 7-t; a nyak hátsó felszínén 12-t; a bal vállon, illetve alkaron egyet-egyet; a bal kézen 3-t; a jobb vállon 7-t; a jobb felkaron 8-t; a jobb kézen 4-t; a mellkason kettőt, a háton pedig egyet. A nyaki vágások átmetszették a pajzsporcot, a gégeporcot, a nyaki izmokat, a bal oldali nyaki visszeret, valamint kisebb verőérágakat. A szakértő megállapította, hogy az idős férfi halálát a nyaki verő- és visszérsérüléshez társult vérvesztéses sokk, valamint a légembolizáció okozta szívmegállás okozta.

Az áldozat tárcájában talált bankkártyával K. Róbert ismerőse, a 31 éves K. Dávid kétszer próbált leemelni 100 ezer forintot, ám a hibás kód miatt a tranzakciók meghiúsultak. K. Dávidot csalás kísérlete bűntettével gyanúsították meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő K. Róberttel szemben a különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás bűntettének, valamint csalás kísérlete bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

<< Vissza az előző oldalra