Embercsempészeket fogtak Ruzsán

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A 39 éves sofőrt és 41 éves társát 2021. október 15-én 17 óra 05 perckor Ruzsa külterületén igazoltatták a rendőrök, egy román honosságú Opel Vivaro típusú mikrobuszban. A sofőr és utasa mellett a járműben kilenc határsértőt találtak az egyenruhások. A migránsok szír, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a sofőrt és társát a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, az elszámoltatásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

<< Vissza az előző oldalra