Újabb elfogott embercsempészek és illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak két újabb embercsempészt, továbbá feltartóztattak még 19 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának járőrei 2021. december 3-án 12 óra 20 perckor egy csoportban 19 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, szír és indiai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A kutyás járőrök 20 perccel később szintén Ruzsa külterületén ellenőriztek egy belga honosságú Iveco típusú haszongépjárművet. Az egyenruhások az ellenőrzés során a belga állampolgárságú sofőrön és annak utasán kívül a gépkocsi rakterében 17, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt és utasát a rendőrök előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. Elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

<< Vissza az előző oldalra