Jelelve - a Siketek Világnapjára

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyedülálló. Nem családi állapota, hanem kezdeményezése. Váraljai Anita főtörzszászlós kitalálta, hogyan segíthet a hallássérülteknek.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója példa nélküli elképzelésének megvalósítását szabadidejében végzi. A legkevésbé érzi tehernek, sokkal inkább egy izgalmas és régóta várt utazásnak. Másfél éve építi a siketek és a bűnmegelőzés közötti hidat. Elszántan tanulja, hogyan teremtsen kapcsolatot hallássérültekkel, siketekkel. Hogyan ismertesse meg kicsikkel és nagyokkal a testületet, hogyan segítse őket, hogyan adjon tanácsokat a jelnyelv használatával, hogy elkerülhessék az áldozattá válást.

A Siketek Világnapját 1958. óta szeptember utolsó vasárnapján tartják.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Siketek Világnapja alkalmából bemutatja Váraljai Anita főtörzszászlóst, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját és a fennállásának 220. évfordulóját ünneplő Váci Czázár András EGYMI (Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) hallássérült és siket tanulóinak tartott, rendhagyó, próbavizsgának is beillő bemutatkozását.

<< Vissza az előző oldalra