Lezárt akta: Felszámolták

Létrehozás dátuma:
Feltöltő szerv:
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.

Az érdi nyomozók kaptak egy fülest 2022. márciusában arról, hogy egy érdi családi házban egy férfi kábítószert tart és termeszt. A helyi zsaruk ellenőrizték a befutott információkat, a kérdéses ingatlan előtt igazoltatták a 29 éves célszemélyt, kábítószer gyorstesztje THC-re pozitív eredményt mutatott. Indultak is kutatni, a látvány nem volt mindennapi. A nagyszobában feltehetően marihuána ültetvényt, az előszobából a hálószoba irányába a földön egy ezüst szellőzőcsövet, majd a hálószobában két fekete sátort és fűtő berendezést találtak, ami előfeltétele a marihuána növényi egyedek folyamatos fejlődésének. A férfit azonnal elfogták és előállították.

A rendőrök összesen 37 tő kábítószergyanús növényi egyedet, körülbelül 100 gramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt és 21 darab barna magot találtak. P. Dávid már a helyszínen beismerte bűnösségét. A bűnjelek közzé került őrlő, digitális mérleg, simítózáras tasak, ventillátor, hőmérő, növénynevelő lámpa és szénszűrő is.

A kirendelt igazságügyi botanikus szakértő véleménye szerint valamennyi lefoglalt növény és mag morfológiai jellegzetességeik alapján a kender -Cannabis sativa L.- egyedei, ami kábítószernek minősül.

Az érdi rendőrök a nyomozásban feltérképezték a férfi lehetséges ügyfélkörét, 3 fogyasztón is sikerült rajta ütniük, velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a büntetőeljárást.

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 29 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 

 

<< Vissza az előző oldalra